Welcome!

 

Absolent - fjerner olierøgen direkte ved kilden

 

 

Olietåge og olierøg forurener indeklimaet og kan være skadeligt for helbredet.


Både olietåge og olierøg forekommer i mange forskellige industrier. I produktionsindustrien opstår olietåge oftest i forbindelse med metalbearbejdningsmaskiner når olie eller vand blandet med emulsion benyttes til afkøling, smøring eller fjernelse af spån/flis.

 

 

Fra olietåge til olierøg
Ved høj hastighed og højt tryk bliver oliedråberne meget små (under 1µm) og koncentrationen af olie i luften er ofte høj og risikoen for dannelse af olierøg er derved større.
Når maskinerne arbejder, udsendes disse dråber i form af aerosoler og røg til den omgivende luft. Det er naturligvis skadeligt at indånde disse stoffer.

Hvorfor behøves filtrering af olierøg? 

 • Olierøg er farligt at indånde og kan forårsage lungesygdomme
 • Olierøg giver glatte gulve og samler olie og støv på maskiner og vægge
 • Olierøg lægger sig i ventilationsrør, hvilket medfører øget brandfare
 • Olierøg giver belægning i varmevekslere og nedsætter dermed effektiviteten
 • Olien, som filtreres til filterkassetten, kan genanvendes
 • Aerosoler skader elektronikken i moderne metalbearbejdende maskiner

 

Hvordan behandler man problemer med olietåge og olierøg?
Den mest almindelige og mest effektive metode til indsamling af olietåge og olierøg er direkte ved kilden, dvs. direkte på maskinen. Dette er muligt både ved åbne og ved fuldstændig lukkede maskiner.

I en lukket maskine skabes der undertryk i det rum, hvor bearbejdningen finder sted. Den oliefyldte luft suges ud af kabinettet og føres via en kanal ind i filterenheden. Når luften er filtreret, kan den f.eks. sendes videre til en varmeveksler.

Hvis der arbejdes med åbne maskiner, opfanges olietågen/olierøgen i en hætte eller overbygning og derfra ledes den ind i filterenheden.

 

Absolents olierøgfilter har en garanteret udskilningsgrad på mere end 99,9% ved en partikelstørrelse på 0,3µm. Udskilningsgraden er konstant og forringes ikke med tiden.
A•Smoke overstiger allerede nu lovkravene og er derfor en sikker investering.
Olierøgfiltre fra Absolent kræver et minimum af vedligehold – de kan køre mellem et og seks år uden filterskifte, hvilket giver ekstremt lave vedligeholdelsesomkostninger.
 

Hvad gør Absolent?
Absolents produkter renser forurenet industriel luft direkte ved kilden. Typiske sådanne kilder er forskellige metalforarbejdnings- og trykstøbningsmaskiner, der genererer olietåge, olierøg og støv. Absolents filtre fjerner målrettet luftforureningen og reducerer energiforbruget. Med næste 20 års erfaring i branchen tilbyder Absolent den højeste kvalitet og ægte viden i alle dele af organisationen.


Absolent filtre står for:

 • Høj separationseffektivitet
 • Minimal behov for service
 • Høj pålidelighed
 • Omkostningseffektivitet
 • Unik filter konstruktion

 

De fleste produkter er baseret på Absolents egen patenterede teknologi og der arbejdes til stadighed på at udvikle nye og forbedrede løsninger.
 

 

DATABLADE TIL DOWNLOAD - KLIK HER