10 sandheder om at blæse med trykluft

1. Et højt støjniveau betyder ikke god blæsekraft

Næsten alle forstår, at et højere støjniveau ikke nødvendigvis indikerer en kraftigere motor. Alligevel er der mange mennesker der tror, at jo højere støjniveau, jo stærkere er blæsekraften. Mange firmaer synes at være overbevist om, at de har gennemført effektive trykluft løsninger af den årsag, at støjniveauet er højt. Men ønsker du at kende den faktiske sandhed om støj og blæser kraft?

Vores løsning:

Et højt støjniveau er ikke det samme som god blæsekraft eller omvendt. Vi forhandler dyser fra Silvent, hvis patenterede teknologi giver en reduktion af støjniveauet uden at ofre blæsekraft. Omfattende forskning og udvikling har givet Silvent den know-how der kræves for at designe dyser, der skaber mindst mulig turbulens. Dette betyder, at støjniveauet kan reduceres med hele 50%.

2. Mange ved ikke hvor meget trykluft faktisk koster

Vi tager for givet, at vi i brusebadet bruger en dyse, der effektivt sprøjter vand over hele kroppen. Samtidig sparer dysen vand og energi. Men hvorfor har vi ikke anvendt samme logik på vore arbejdspladser? Mange tror at trykluft er billigt eller endda gratis – men det forholder sig lige modsat. Trykluft er blandt vores mest kostbare energikilder.

Vores løsning:

En af flere unikke fordele ved dyserne fra Silvent er, at de kan reducere luftforbruget med op til 50% i applikationer til rensning, tørring og afkøling. Den patenterede teknologi udnytter nemlig den omgivende luft på en effektiv måde og sparer store mængder energi.

3. 70-80% af alle høretab i fremstillingsindustrien er forårsaget af trykluft

Støj er ligesom ømme muskler eller en vabel på din hæl – det synes harmløst og man vænner sig til det. Intet kunne være længere fra sandheden. Du bliver ikke vant til det og det resulterer i varigt mén. Tinnitus bliver mere og mere udbredt blandt industriarbejdere. Høretab kan aldrig blive genoprettet. Hvem er ansvarlig for arbejdsmiljøet i din virksomhed?

Vores løsning:

Vores patenterede dyser og sikkerhedspistoler fra Silvent reducerer turbulens og sænker dermed støjniveauet med mindst 8-10 dB (A). Dette vil af det menneskelige øre opleves som om støjniveauet er blevet skåret til det halve. Ved at brug produkterne fra Silvent minimeres risikoen for at pådrage sig tinnitus og andre alvorlige former for høretab.

4. Mange tror at ethvert gammelt stykke rør er en tilfredsstillende løsning

Alt for ofte bliver et stykke rør installeret, når der er behov for trykluft. Selvfølgelig får det arbejdet gjort, men 90% af alle disse “åbne rørinstallationer” er overdimensionerede og spilder enorme mængder af energi. Hvis man søger hurtige og nemme løsninger til trykluft, bliver resultatet sandsynligvis dyrt i det lange løb.

Vores løsning:

Vi tilbyder et stort udvalg af trykluftdyser. Et faktum, der gælder for alle dyserne er, at energiforbruget reduceres betydeligt, når blæsekraft og blæsemønster nemt kan tilpasses til jobbet. Installation af en luftdyse er altid en mere effektiv og økonomisk løsning.

5. Anvendelsen af trykluft behøver ikke at betyde et dårligt arbejdsmiljø

Hvordan ville vi reagere, hvis alle køretøjer i vores nærhed ikke var udstyret med en lyddæmper? Kunne vi holde ud at være midt i byens trafik i myldretiden? Industriens enorme behov for trykluft er helt sikkert ubestrideligt i dag. Men hvorfor acceptere et støjende arbejdsmiljø, der kan føre til stress, hovedpine og kvalme? Ønsker du at bidrage til et bedre miljø på din arbejdsplads?

Vores løsning:

De patenterede trykluftdyser skærer støjniveauet i halvt. Denne reduktion betyder en væsentlig forbedring af arbejdsmiljøet. Der er uden tvivl en klar sammenhæng mellem et godt arbejdsmiljø og personalets ydeevne.

6. Luftpistoler er ofte ikke tilpasset det job, de skal udføre

Bruger du en skruenøgle til at slå et søm i? Selvfølgelig ikke! Men de fleste mennesker bruger den samme luftpistol uanset hvilken type blæseoperation, der skal udføres. At blæse metal drejespåner væk kræver meget mere kraft end generel rengøring. Det er da indlysende, er det ikke?

Vores løsning:

Vi tilbyder det største sortiment af sikkerhedsblæsepistoler i verden. Der er altid en pistol, der passer til dine særlige behov. Det rigtige udstyr får arbejdet gjort hurtigt, nemt og effektivt.

7. Ni ud af ti luftpistoler, der er i brug i dag er farlige

Du ved, at du risikere dit liv, når du træder på en travl gade uden at se, om der kommer en bil. Men vidste du, at dit liv er på spil, når du bruger en usikker luftpistol? Dødsulykker har fundet sted, når luft er blevet tvunget ind i blodbanen. Har du luftpistoler i din virksomhed, som kan føre til livstruende ulykker?

Vores løsning:

Dysen på en Silvent sikkerhedspistol kan ikke blokeres af en hånd. Det maksimale tryk en Silvent pistol kan opbygge mod menneskelige hud er så lav, at risikoen for at få luftbobler ind i blodbanen og forårsage alvorlig skade, er ubetydelig. Sikkerhedspistolerne fra Silvent opfylder fuldt ud de strengeste krav fra myndighederne i hele verden.

8. Kun få er klar over den risiko, der er forbundet med brugen af trykluft

Vil du være i stand til at udføre dit arbejde uden at kunne se? Desværre er brugen af trykluft og øjenskader ofte relaterede. Støv, partikler og spåner hoppe tilbage på operatøren. Vores øjne er følsomme organer, der kan blive alvorligt beskadiget af selv meget små partikler. Er du blandt dem, der glemmer at beskytte dine øjne?

Vores løsning:

Vores sikkerhedspistoler kan udstyres med en sikkerhedsskjold, der effektivt forhindrer partikler i at hoppe tilbage i operatørens øjne. Luftskjold er endnu et eksempel på vores sikkerhedsløsninger. Begge produkter er alternativer til beskyttelsesbriller og overholder OSHA sikkerhedsretningslinjer.

Luftpistol-plastikskjoldLuftpistol-luftskjold

9. Billige løsninger vise sig at være dyre løsninger

Gode råd er ofte gratis. Du er sikkert blevet rådgivet på et tidspunkt i at undgå billige indkøb uden hensyn til kvalitet, da de sjældent er rentable på lang sigt. Blæsning med åbne rør eller en simpel form for luftpistol er billige løsninger, der ofte bliver dyre i det lange løb på grund af de høje driftsomkostninger. Tag følgende råd og du vil have en løsning, der sparer energi.

Vores løsning:

Teknologien fra Silvent udnytter din trykluft mere effektivt og giver en energibesparelse på 30-50% i forhold til løsninger med åbne rør. Det rigtige udstyr i kombination med knowhow nedsætter dine driftsomkostninger. Invester i vores sikkerheds luftpistoler og luftdyser, og du vil gøre dig selv en tjeneste, eller som en af vores kunder udtrykte det, “Silvents produkter er en investering, der giver dig mulighed for at spare penge”.

10. Mange blæseoperationer er ikke effektive

At designe blæseapplikationer er ikke let. Det er let at forstå principperne, men få har den påkrævede teknik, der ligger bag. Alligevel er det almindeligt i industrien i dag, at virksomhederne bygge deres egne blæseapplikationer i den tro, at de har fundet den optimale løsning. Tror du det er muligt at designe en løsning, der ville gøre din blæseoperationer mere effektiv?

Vores løsning:

Vi samarbejder med Silvent, da de har mange års erfaring med trykluft. Der er tusindvis af virksomheder i hele verden, der nu regelmæssigt samarbejder med deres applikations-ingeniører. Silvent har en knowhow, der giver brugerne al den hjælp, de har brug for til at opnå bedre resultater og højere kvalitet.